Ünlü Bir Oyuncu Olmak İçin Konservatuvar Bitirmek Şart Mıdır

Her gün sinema sektörünün gelişmesiyle birlikte, oyuncu olmak isteyenlerin sayısı gittikçe artıyor. Film ekipleri ve dizi ekiplerinin devlete doğrudan bağlantıları olmadığı için, gireceğiniz her hangi bir ajansta sizin üniversite mezunu olmanız beklenmez.
Oyuncu olmak için okumak şart mı düşüncesi, direkt olarak geçmiş zamanlardan örnek verilerek çürütülebilir. Örneğin; çoğu şarkıcının ve ya oyuncunun üniversite mezunu olmadığını söyleyebiliriz. Eğer bu işte başarılı bir kariyeriniz olsun istiyorsanız ve okullarını okumak istiyorsanız da, eğitiminize Lise yıllarından itibaren başlayabilirsiniz. Oyuncu olmak için okunması gereken okullar ise, Güzel Sanatlar Meslek Lisesi bölümünde oyunculuğun en çok konu alındığı bölümü seçebilirsiniz. Bununla beraber ilk okulda ve ya orta okulda tiyatro klubüne girmeniz ve öğretmenlerinizin eşliğinde tiyatrolar canlandırmanız, profesyonelleşmenize yardımcı olur.

 


Oyuncu olmak için yapılması gerekenler konusundan en önemlisi ise, olabildiğince evinizde, arkadaşlarınızla küçük sahneler canlandırmakla başlar. Bununla birlikte oyuncu olmak için okunması gereken okullar listesinden herhangi bir bölüme katılmanız ilerdeki yıllarda başarılı bir oyuncu olmanızı sağlar. Eğer kariyerinizin parlak olmasını istiyorsanız, konservatuvar bitirmeniz gerekebilir. Bu üniversite bölümünce başarılı öğretmenleriniz ve yönetmenler tarafından sık sık sizlere bir senaryo verilecek ve bu senaryoları canlandırmanız istenecektir. Konservatuvar bitiren bütün şarkıcı ve ünlü oyuncuların sahne ve kamera korkusunu kolaylıkla yendiğini göreceksiniz. Oyuncu olmak için okumak şart mı diye soracak olursanız, okumanın oyunculuğunuza büyük katkısı olacaktır. Ancak böyle bir zorunluluk bulunmamaktadır. Oyuncu olmak için yapılması gerekenler önce bu konuda bir yeteneğinizin olduğunu hissetmeniz ve bu işi yaparken severek yapmanız gerekmektedir. Ardından şehrinizdeki ve ya en güvendiğiniz oyunculuk ajansına giderek, oyuncu olmak istediğinizi belirtebilirsiniz. Oyunculuk ajanslarına katılmak ve oyuncu olabilmek için okuma yazmanızın olması lazımdır. Çünkü size verilecek rolü başarılı bir şekilde canlandırmanız için, senaryoyu okumak ve ezberlemek zorundasınız. Bu sebepten dolayı akıcı bir şekilde okuma bilginizin olması gerekebilir. Senaryoların rolünüzün ağırlığna göre kısa ve uzun olmasıyla birlikte, senaryoyu ezberlemenizin zorluğu da canlandıracağınız karaktere göre değişecektir.