Oyuncuların Geçirdiği Zorluklar

İlk olarak oyucu olmak için en başta özgüven duygusuna sahip olmak gerekir. Bu yola giren veya girmek isteyen arkadaşlarımızın özgüven duygusu mutlaka olmalıdır. Bunun yanında replikleri akılda tutma yani dinç beyinler gereklidir. Kelime dağarcığı geniş ses tonu uygun özgüvene sahip kendine inanan insanlar bu yolda rahatlıkla yürüyebilirler. Oyuncuların hayal gücü oldukça geniş ve okuduğunu zihninde bir beyaz perde şeklinde canlandırma gibi bir özelliğe sahip olması gerekir.

Oyunculuk için bunu bir iş olarak kabullenip hayatınızı bu işinize göre şekillendirmelisiniz. Yani önceki alışkanlıklarınızdan fedakârlık yapmalısınız. Eğer fedakârlık yapılmaz ise görürsünüz ki işinizi de layığıyla yapamayacaksınızdır. Her oyuncu kendi istediği rolü oynayamaz. Ayrıca hiçbir oyuncu ben bu rolü çok sevdim bu rolü oynayacağım dememiştir. Oyuncu olabilmek için uzun bir zaman çaba ve eğitim gereklidir. Herkesin dediği gibi herkes oyuncu doğmaz bu ancak istek ve çaba ile meydana gelir. Rol gereği ağlaması gerekiyor ise ağlamalı rol gereği kavga etmesi gerekiyorsa hiç yadırgamadan sorgulamadan yapmalıdır. Üstelik bunları yönetmen dâhil bir ekip önünde rahatlıkla yapabilmelidir.

Yani oyuncunun birazcık alışkan insan canlısı açık düşünceli konuşmayı seven bir karakteri olmalıdır. Bende bu özellikler yok ben oyuncu olamam mı yani diye soru aklınıza takılmış olabilir. Hayır, tabi ki sizde oyuncu olabilirsiniz ancak diğer bu özellikleri taşıyan insanlara göre daha çok zorlanırsınız.

Oyuncuların gündelik yaşamında ise her şey o kadar mükemmel değildir. Oyuncuların kendilerine ait bir özel hayatları maalesef yoktur. Çünkü magazin sürekli peşlerindedir. Bu sebep ile birçok oyuncumuz tatile çıkarken bile tanınmayan ülkeleri seçerler. Ayrıca hemen ben oyuncu olmak istiyorum diyerek oyuncu olamazsınız öncelikle gerekli ajanslara başvuru yapmalısınız. Ben başvuru yaptım ve artık oyuncuyum da diyemezsiniz. Siz kayıt yaptırdım parasını ödedim gibi düşünceler oldukça yersizdir. Ajanslar sizlere en hızlı bir şekilde elbette iş ayarlayamayabilir. Oyuncu olmak için, ilk aşamada en azından oyunculuk hakkında temel bir bilginiz olması gereklidir. Eğer sıra dışı bir görünüşe sahip iseniz ajansa vermiş olduğunuz bir fotoğraf herhangi bir yapımcının dikkatini çekip sizi deneme çekimine çağırabilir ve yeteneklerinizi gösterme fırsatı bulabilirsiniz.

Yani demem o ki bu serüvene katılmak için hayatınızdan fazlası ile fedakârlık yapmanız gerekir. Çünkü oyunculuk görüldüğü kadar basit bir iş değildir maalesef.