Yüz Mankeni Nasıl Olunur ?

Güzellik, bakımlı olmak ve gösterişli olmak tüm dikkatlerin üzerine çekilmesi için kaçınılmaz bir hal alır. Erkek ya da bayan olsun bakımlı olan ve yüzünün güzelliğini göstermek isteyen herkesin başvuru yaptığı yüz mankenliği günümüzde en çok tercih edilenlerden biridir. Kozmetik ürünlerinin tanıtımı başta olmak üzere yüz mankeni olmak isteyen pek çok kişi güzel bir yüze ve ne kadar kozmetik ürün uygulansa da doğallığın korunduğu bir cilde sahip olması gerekmektedir.  Yüz mankeni olma şartlarının en başında zaten doğal güzelliğin barındığı bir cilt yer almaktadır. Fizik ve boyun bu sektör için herhangi bir önemi yoktur. Kişi yüz güzelliğine güveniyorsa eğer başvuru yaparak ajansa yüzünün en az 10 tane fotoğrafını göndermelidir. Ajanslar ise en uygun adayı seçerek onları kozmetik ürünler için projesi olan firmalara yönlendirir. Bunun yanı sıra yüz mankenliği sadece kozmetik ürünler için değil krem, parfüm, makyaj malzemeleri, doğal ürünler ve diğer ürünler gibi çekimleri de kapsarlar. Bu gibi çekimler reklam, dergi kapaklarında, katalog  ve bilboardlar da yer alırlar.

Yüz mankeni olma şartların da elbette fizik ve boyun herhangi bir önemi yok ancak bu şartlara da sahip olan kişi geleceği ve kariyeri açısından yüz mankenliğinden modelliğe kadar ilerleyebilir. Hatta günümüzde tanınmış olan mankenler yüz mankeni olma yolunda ilerlerken kendilerini model olarak ileriye kadar taşımışlardır.  Böyle bir fırsata imkan sağlayan bu sektör oldukça rağbet görmektedir. Cildin prüzsüz olması ajansların en dikkat ettiği konulardan biridir. Çünkü tanıtıcı firmalar projelerinde yer alacak yüz mankenlerinin ürünlerini en iyi şekilde tanıtmalarını ve tüketiciye sunmalarını istemektedirler.

Part time bölüm olarak bilinen yüz mankenliği fotoğrafçılık konusunda da uzmanlaşırsa eğer kariyerinin devamlılığı konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamaz. Fotojenik olan kişi yüzünü de kullanarak mesleğini bu mecra da ilerletebilir. Fazlasıyla çok olan bu ajanlara internet üzerinden dahi iş başvurusu yaparak şansınızı arttırabilir, istenilen kritere uygun resminizi gönderebilirsiniz,   amatörlükten başlayıp profesyonelleşerek büyük daha iyi işler yapma olanı sağlamaktadır.