Yüz Mankenliğinde Aranan 5 Önemli Kriter

Kozmetik ürünleri kadınlar için olmazsa olmaz bakım ürünleridir. Kişisel bakımına oldukça önem veren kadınlar kozmetik ürünleri alırken de çok fazla araştırma yaparlar. Zira kozmetik ürünleri direk cilde temas eden ürünler grubuna girdikleri için cilde zarar vermemeleri ve kalitelerinin oldukça yüksek olması önemlidir.  Kalitesiz kozmetik ürünler cilde aşırı derecede zarar verebilir. Aynı zamanda bu kozmetik ürünlerin verdiği zararlar kalıcı da olabilir. Kadınlar kozmetik ürünü alırken güvenilir buldukları bir markanın kozmetik ürünlerini tercih ederler. Bu markalar ürünlerinin tanıtımı için yüz mankenlik ajanslarına başvurmuş kişilerin yüzünde söz konusu ürünleri kullanarak çekimler yaparlar. Böylece birçok insana ürünlerini tanıtırlar.

Kozmetik firmaları için yeni yüzler arayan ajanslara internet üzerinden online başvuru yapılabilir ancak yüz mankeni olmanın belli başlı kriterleri vardır. Yüz mankenliğinde aranan beş önemli kriter şunlardır; ilk olarak bir yüz mankeninin yüzünde cilt lekesi, yara izi, yanık, sivilce gibi unsurların bulunmaması gerekmektedir.  Bir yüz mankeninin cildi kusursuz sayılabilecek derecede güzel olmalıdır. Kozmetik ürünler her ne kadar ciltteki kusurları kapatmak için bir yöntem olsa da ürünün doğru tanıtılması için yüz mankeninin cildinin iyi düzeyde olması önemlidir. Zira kozmetik ürünleri de her cilt lekesini kapatamamaktadır. İkinci olarak bir cilt mankeninin yüzü orantılı olmalıdır. Örneklerle açıklayacak olursak, burnu yüzüne göre ne çok küçük nede büyük olmalıdır. Aşırı derecede olmasa da gözleri büyük olmalıdır. Bunun nedeni göz için kullanılan kozmetik ürünlerini daha iyi göstermesidir. Elmacık kemikleri hafif çıkık olmalıdır. Elmacık kemikleri belirgin olan bir güze makyaj çalışması yapmak daha kolay olacaktır.

Üçüncü kriter ise yüz mankeninin bakışlarının etkileyici olmasıdır. Zira yüz mankenliği fotoğraflar aracılığıyla yürütüldüğü için çekimler esnasında kaliteli pozlar yakalanmalıdır. Manken kendisinden istenilen pozu ve bakışı yüzüne yansıtmalıdır. Dördüncü olarak bir yüz mankeninin fiziğinin de düzgün olmasıdır. Bazı çekimlerde fotoğrafta mankenin vücudunun tamamı görüneceği için tek başına yüz güzelliği yeterli olmayabilir. Son olarak beşinci kriterimiz mankenin yüzünün uzun ve ince olmasıdır. Birbirinden farklı yüz seçeneği vardır ancak uzun ince yüz yapısı yüz mankenliği için en ideal yüz ölçüsüdür. Bir yüz mankeninin yüzü kesinlikle tombul sayılabilecek derecede olmamalıdır.

Kaynak: http://www.castajans.blog/oyunculuk-ajanslarinin-reklam-sektorune-katkilari/