Cast Ajanslarından Oyuncu Olmanın Yolları

Herkes hemen hemen hayatının bir döneminde oyunculuk fikrini düşünmüştür. Ne yazık ki Oyunculuk fikirle olmaz, sadece şöhret olmak için yapılacak bir meslek değildir. Oyuncu olmak için öncelikle bu mesleğe ilginin olması hatta daha fazlası olarak yeteneğinin olması gerekmektedir. Bu meslekte de daha iyi yerlere gelmek için kamera karşısında jest ve mimiklerini doğru kullanabilmek için de eğitim şarttır. Oyunculuğa ilk adım olarak cast ajansları örnek verilebilir. Çünkü gittikçe artan televizyon filmleri, dizilerinde oluşan karakterler size fırsatlar verecektir.

Hiçbir oyuncu hemen başrol olarak başlayamaz. Her ne kadar istisnalar olsa da insanın kameraya alışması, yeteneğini geliştirebilmesi için figüranlıkta aslında çıraklıktan kalfalığa geçebilmesi için önemli bir kademedir. Önce küçük roller sizi daha büyük rollere taşıyacaktır. Oyuncu olmak için mutlaka istek olması gerekmektedir. Çünkü sevilmeden ve isteksiz yapılan hiçbir meslek insanı başarıya götürmeyecektir. Oyuncu olmak demek başka karakterleri de kendi karakteriniz gibi benimsemektir. Bazı roller bizden ne kadar uzak olsa da istek ve yetenek ile o karaktere de bürünmek gerekir. Oyuncu olmak için bir diğer önemli şart ise toplum tarafından sevilen örnek alınan biri olmalısınız. Çünkü toplum sizin hayatınızı sizin yaşantınızı önemseyecektir ve araştırmak isteyecektir. Oyuncu olmanın bir diğer altın kuralı ise fedakâr olmalısınız. Her rol için gerekeni, istenileni yapmalısınız. Rolü ne kadar benimserseniz o kadar başarılı olursunuz. Bir diğer kural ise disiplin en önemli kurallardandır.

O zaman oyunculuk için öncelikle ilginiz olacak, bir cast ajansına kayıt yapacaksınız ve yeteneklerinizin farkına varacaksınız. Cast ajansına kayıt yapabilmeniz için size uzatılan formu doldurmalısınız. Eğitim için hak kazandığınız da kameradan tutun mimiklere kadar oyunculuk eğitimi alırsınız. Daha sonra deneme çekimleri ile durumunuza bakılır. Bu aldığınız eğitimler hem ilginizi hem bilginizi birleştirir ve sizi bir adım öne taşır. Bir dizi için oluşan karaktere uygun bulunursanız rol sizindir. Ancak sabırlı ve azimli olursanız ekran yüzü olabilirsiniz. İstisnalar dışında hiçbir ekran yüzü hemen olamamıştır. Hemen hemen her oyuncu kendiyle tanışır, ilgisini ve yeteneğinin farkına varır gerekli eğitimini alır figüranlıktan oyunculuğa doğru yavaş ama sağlam adımlarla yürür.

 

Kaynak: http://www.turkiyecastajanslari.com/cast-ajanslarindan-oyuncu-olmak-nasil-bir-surectir/