Oyuncu Olmak İçin Cast Ajansa Başvurmak Yeterli Midir?

Oyuncu olmak ne kadar uzak ve erişilemez bir hayal gibi görünse de, dizi filmleri, sinema filmleri, reklam filmleri gibi birçok alanda gelişme ve büyüme sağlandığı için ve teknolojinin gelişimi ile birlikte dijital ortamlarda da pek çok projenin yer almasından kaynaklı olarak artık sadece ünlü biri olmanıza gerek yoktur. Ünlü oyuncu dışında yeni yüz arayışları, isimsiz diye anılan no-name başrol istekleri dahilinde proje sahibi müşterinin tercih ve ölçütleri için verdikleri brifing doğrultusunda sunulan kişiler arasından istedikleri oyuncu adayını tercih ederler. Bu sebeple oyuncu olmak isteyen kişiler öncelikle istedikleri ajansı internet üzerinden araştırarak ajansın sitesine girerek cast ajans başvuru formu doldurarak başvuru yapma şansı yakalarlar. Cast ajans firmaları taraflarına yapılan başvuruları değerlendirmeye alırken kişilerin boy, kilo, yaş, eğitim gibi nitelik ve nicelikleri dikkate almazken fotojenik yüz hatlarına sahip oyunculuk ışığı gördükleri kişilerin başvurularını kabul ederler.

 

Bu hususta oyuncu olmak isteyen kişilerin dikkat etmesi gereken nokta başvuru formunu doldururken kişisel bilgilerinin eksiksiz doldurulması, iletişim bilgilerinin güncel ve ulaşılabiliyor olması ve bunun dışında yüzleri net olarak seçilen fotoğraflar tercih etmeleri gerekmektedir. Gözlük, şapka gibi yüzlerinin görünmesini engelleyecek aksesuarları takmamaları yararlarına olacaktır. Cast ajans firmaları oyuncu seçmeleri için en çok bu fotoğraflara dikkat etmektedir. Oyuncu olmak isteyen kişiler cast ajanslara başvuru yaptıktan sonra kayıt işlemlerini tamamlayarak ajansın kayıtlı üyesi olurlar.

Oyuncu olmak isteyen kişilerin en büyük yanılgılarından bir tanesi cast ajans firmalarına kayıt olur olmaz hemen bir projede yer alacaklarıdır. Cast ajans firmaları hiçbir şekilde böyle bir garanti veremez. Çünkü cast ajanslar proje tabanlı çalışmalar yürütmekte olup, gelen her yeni proje için proje sahibi müşterinin belirlediği ölçütlere uygun adaylar kişi listelerinden seçilmektedirler. Ancak oyunculuk mesleğini icra etmek isteyen kişiler yönlendirildikleri eğitimleri tamamlayarak ve gelen projelerde seçici davranışlar sergilemedikleri müddetçe çoğu proje için hemen rol alabilirler. Oyuncu adaylarının rol alması kendilerini geliştirmelerine bağlı olarak değişkenlik göstermekte olup, kalifiye olmaları ile de yakından ilişkilidir.