Oyunculukta Rol Dağılımı Nasıl Olmalıdır?

Yeteneklerinin farkında olan ve yeteneklerini oyunculuk ile değerlendirmek isteyen herkes oyuncu olabilir. Anne babalar da çocuklarını yetenekleri ile oyunculukta desteklemeleri mümkündür. Öncelik olarak oyunculuğa doğru cast ajansı seçimi ile başlanmalıdır. Çocuk cast ajanslarımızda bu alanda her ilde hizmet vermeye çalışıyor. Her yaştan bireylerin bu işten para kazanması ve bu işi meslek olarak yapması cast ajansları tarafından desteklenmelidir.

Cast oyuncu ajansları aracılığı ile yapımcılar ve yönetmenler ile bir araya gelen oyuncu, set ortamlarına uyum sağlaması ve set saatlerine özen göstermesi yapımcıların aradığı özellikler arasındadır. Bu durum oyuncunun başka projelerde de bulunması ve yeni yapımcılar ile çalışmasını da etkiler. Yapımcılar ile çalışırken oyuncu verilen rolü seçmek değil gelen rolü iyi oynamak ile ilgilenmelidir.

Oyuncunun rol seçerken her rolde bulunması tecrübe ve oyunculuk hayatına yenilik katması açısından önemlidir. Başlangıç olarak rol seçmeyen oyuncu tecrübeleri doğrultusunda ilerler. Uzun soluklu dizilerin başrolün de bulunmak her oyuncunun hayalidir. Bu durum, sinema filmi ve ünlü markaların reklam projelerini de beraberinde getirir. Bazı oyuncular da oyunculuk hayatlarına cast reklam ajansları aracılığı ile olan reklam şirketlerinin tanıtım filmlerinde bulunarak başlamıştır. Dizi ve film oyunculuğunda ilerlemek için önemli olan oyuncunun oynadığı reklam veya dizi projesindeki rolünü izleyiciye sevdirmesidir. İzleyicinin sevdiği oyuncu veya model yapımcılar ve reklam şirketleri için aranan oyuncu olur.

 

Oyunculukta İlerlemek

 

Başlangıç olarak figüran veya yan oyuncu ile başlayarak oyuncuların kendilerini ve oyunculuklarını yapımcılara kanıtlaması gerekir. Oyuncu kamera önü eğitimi ile de doğaçlama yapması ve yüz mimiklerini iyi kullanması ile iyi oyuncu kategorisine girmiş olur. Cast oyuncu ajanslarının iyi oyuncu kadrolarında bulunmak yapım ve reklam şirketlerinin birinci sırada aranan oyuncuları olur. Bu yüzden ilk roller ve ilk projeler ilk olarak iyi oyunculara gelir. İyi oyuncuların projeyi okuması ve rolüne yatkınlık göstermesi hem rolüne hem de bulundukları proje kazanç elde ettirirler. Oyuncuk hayatları ile her rolde gelişim gösteren oyuncular sektörde kalıcılığı da elde etmiş olur. Kalıcılığın devamı ve katif olması oyuncunun kendini sosyal alanda da ilerletmesi açısından önemlidir.