Cast Ajanslarından Oyuncu Olunabilir Mi?

Dizi ve filmlerin çoğalması ve oyuncu adaylarının aratması bir yana yeni senaristlerde sektöre adım attı. Bu durum yeni projeler, kanallarda dizilerin çoğalmasını ve oyuncu olmak isteyenlerin artmasına sebep oldu. Yeni dizi veya filmi izleyiciye oyuncular ile sevdirmek önemli. Çünkü projedeki rolleri izleyiciye oyuncu sevdiriyor. Hatta izleyici oyuncunun adını bilmediği halde canlandırdığı karakterin adını unutmuyor. Bu yüzden senaryo kadar oyuncunun da etkisi büyük oluyor. Yapımcılar ve kanal direktörleri oyuncularını cast ajanslarından seçiyor. Cast ajansının rolü sektörde önem taşıyor. Çünkü hem iyi oyuncu bulmak hem de doğru yapım şirketleri ile çalışmak cast ajansını yapım şirketleri ve oyuncular tarafından sektörün vazgeçilmezi yapıyor.

Oyuncu adayları kendilerinde oyunculuk yeteneği değerlendirmek isterler ise yaş, fizik, boy, kilo, cinsiyet sorunu olmadan oyunculuk ajanslarına başvuru yaparlar. 18 yaşı altı oyuncu adayları ebeveynleri ile başvurmaları gerekir. Oyuncu adayları cast ajanların internet sayfalarındaki cast ajans başvuru formunu eksiksiz doldurarak ve istenilen boyutta resimlerini de ekleyerek cats ajansları ile iletişime geçmiş olur. Her başvuru ajansların pofesyonel cast direktörleri tarafından incelenir. İncelenen başvuru olumlu olduğunda oyuncular ile iletişime geçerek ajansa çağırılır. Ön görüşmek oyuncu ve ajansın mutabıklaşması halinde tamamlanmış olur. Cast oyunculuk ajansları gelen oyuncunun yeterli bilgilerini ve eğitimli fotoğrafçıların çektiği fotoğrafları ile internet sayfasında paylaşarak yapımcı ve reklam şirketlerine sunar.

Rol Dağılımı İle Oyunculuk

Oyunculuğa yeni başlamış olanların rol seçmesi ‘ben bu rolü istemem ‘ demesi hem sektördeki hayatını hem de kendini geliştirmedeki oyunculuk eğitimini de geri çevirmiş oluyor. Oyuncuların, yan oyunculuk ve figürasyon olarak sektöre atılması setlerde her rolü oynaması oyuncunun bundan sonraki gelecek rollere ayak uydurması açısından önemlidir. Bunun yanında oyunculuk alanında da kendini ilerletmesi ve kamera önü tekniklerini iyi kullanması gerekir. Bu durum oyuncun her role hakim olması açısından önemlidir. Küçük rollerde oyunculuğunu kanıtlayan oyuncu, yapımcılar tarafından başrol oyuncu seçilme şansı elde ederler. Ayrıca oyuncunun setlere geliş gidiş saatine önem vermesi ve disiplinli çalışması yapımcılar için önem taşır.