Oyuncu Olmak İsteyen Bireylerin Yapması Gerekenler

Oyuncu Olmak İsteyen Bireylerin Yapması Gerekenler

Oyunculuk yapmak özellikle artan dizilerden sonra herkes tarafından istenilen bir olgu haline gelmiştir. Pek çok birey oyunculuk mesleğini kendilerinin de yapabileceğini düşünerek cast ajanslarına başvuruda bulundukları bilinmektedir. Oyunculuk yapabilmek için ilk aşamada bir cast ajansına başvurmak doğru atılmış adımlardan biri olarak kabul edilmektedir. Ancak oyunculuk yapmak sadece cast ajansına başvuruda bulunarak elde edilebilecek bir meslek değildir. Bu meslek için bireylerin yerine getirmesi gereken farklı şartlar bulunmaktadır.

Oyunculuk İçin Neler Gereklidir?

Oyunculuk için öncelikle bireylerde bir rol ve taklit yeteneğinin bulunması gerekmektedir. Bu yetenek doğuştan geldiği için kişilerin rol yeteneğini eğitimle kazanma gibi bir opsiyonları bulunmamaktadır. Eğitim ancak var olan yeteneklerin geliştirilmesi için gereklidir. Oyunculuk için cast ajanslarına kayıt yaptırmış olan kişilerin sonraki aşamada bu işin kurslarına gitmeleri gerekmektedir. Çünkü oyunculuk sadece eğitimle halledilebilecek bir meslek olmamasına rağmen oyunculukta eğitim şarttır. Bireyler gerek teknik terimleri gerekse pratik bilgileri öğrenmek için mutlaka bir oyunculuk kursuna kayıt yaptırmalıdır.

Oyunculuk için gerekli olan unsurlardan bir diğeri ise genel kültür ve sosyalliktir. Oyunculuk yapmak isteyen bireylerin birbirinden farklı karakterlere hayat vermeleri gerekmektedir. Bir oyuncunun sosyal becerileri ne kadar fazla olursa bireyin canlandırabileceği karakter sayısı da o kadar fazla olacaktır. Bu nedenden ötürü oyuncu olmak isteyen kişilerin boş zamanlarında mutlaka kendilerini geliştirecek etkinliklere katılmaları gerekmektedir. Bu etkinlikler yabancı dil kursundan sosyal aktivitelere kadar değişim gösterebilmektedir.

Oyuncu olmak isteyen bireylerin yapması gereken bir diğer şey ise farklı çalışma saatlerini kabul etmektedir. Çünkü pek çok mesleğin aksine oyunculukta belirlenmiş bir çalışma saati yoktur. Bazı durumlarda oyuncular aylarca kendilerini dinlenmeye alabilmektedir. Ancak setleri başlayan oyuncuların da neredeyse kendilerine ayıracak zamanları bile kalmamaktadır. Uzayan setler ve tekrar edilen çekimlerden başarı ile çıkmak için oyuncuların mesleğin bu yönünü kabullenmiş olmaları gerekmektedir. Ayrıca oyunculuk yapmak sadece maddi getirisinden ötürü yapılabilecek bir meslek değildir. Bu meslekte başarı sağlamak isteyen bireylerin mutlaka oyunculuk yapmayı semeleri ve yürekten istemeleri gerekmektedir.