Oyuncu Olmanın Sırları

Her geçen yıl oyunculuk mesleğini popülerliği artmaktadır. Popülerliği arttıkça oyuncu olmak isteyenlerin sayısı da artmaktadır. Ekranlar da yerini almak isteyen, hem maddi kazanç hem de popülerlik sağlamak isteyenler cast ajanslarına internet üzerinden başvuru yapıyorlar. Oyuncu olmak herkesin isteyeceği ama oyunculuk şartlarını yerine getirenlerin iş imkanı sağlayabileceği bir iştir. Bu sektöre girdikten sonra iki ihtimaliniz vardır; ya tutulur star olursunuz ya da ilk projeniz hayal kırıklığıyla sonuçlanır ekranlara veda edersiniz.

 

 

 

Oyunculuk şartlarından bahsedecek olursak, yetenek ne kadar önemliyse, dış görünüşte o kadar önemlidir. Görünüşüyle ve dizideki rolüyle izleyenleri etkilemeyi başaran oyuncular, hayran kitlesiyle reytinglerin artışına katkı da bulunuyorlar. Halk oyuncuyu karakteriyle bağdaştırıyor ve eğer kötü kadın rolündeysen, onlarında gözünde kötüsündür. Oyuncu olmak herkesin isteyeceği ama çok az kişinin başarabileceği bir şeydir. Cast ajanslarına yapılan başvuru sayısıyla, seçilen oyuncu sayısı karşılaştırılınca başvuru yapan binlerce aday açıkta kalıyor.

 

 

 

Oyuncu olmak isteyenlerin gösterdiği ilgiyle cast ajansları oldukça popülerdir. Firmalara verdikleri oyuncular sayesinde de daha köklü hale gelirler. Ne kadar ekmek o kadar köfte demişler. Bir cast ajansı değerlendirilirken önce bir oyuncularına bakılır, sonra başvuru yapılır. Tabi bazıları içinse cast ajansı olsun nasıl olursa olsun mantığı vardır. Firmalar tarafından tutulmuş bir cast ajansın da iş bulma ihtimaliniz daha yüksektir.

 

 

Oyuncu olmanın sırları, yetenek, güzel görünüş ve biraz da şanstır. Dizi sektöründe sürerlilik sağlayabilmek için izleyicilere kendini sevdirmek çok önemlidir. Oynadığınız dizi ne kadar izlenilirse, ekrana ne kadar yakışırsan başka proje teklifi alman da o kadar kolaylaşır. Yapımcılar için önemli olan şey dizinin getirdiği reytingtir. Başladığı ilk haftalarda, 6-7 bölüm yayınlandıktan sonra tutulmadığı için ekranlara veda eden pek çok dizi vardır. Bir diziyi izleten iki şey vardır, birincisi dizinin konusu, ikincisi oyuncunun sempatikliği ve kendini halka sevdirmesi.

Hayallerle başlanan cast ajansı başvuruları bazen sonuçlanmayabiliyor. Yine de eğer gerçekten bu işi yapmak istiyorsanız şansınızı defalarca denemelisiniz. Tek bir cast ajansına başvurmaktansa birkaç tane cast ajanslarına başvuru yapabilirsiniz.