Çocuk Oyuncuların Televizyon Dünyasına Kazandırılması

Eğer çocuğunuzda bir yetenek olduğunu düşünüyor ya da bu konuda yetenekli olmasını istiyorsanız ve çocuğunuzun geleceğinin daha parlak ve iyi olmasını istiyorsanız her meslekte olduğu gibi oyunculuk mesleğinde de oldukça erken davranmış olmanız ve çocuk yaşta o alanda yetişmesinin önünü açmanız çocuğunuzun başarısını oldukça olumlu etkileyecektir. Diğer tüm mesleklerde de bir kişinin başarısının sırrı çocuk yaşta o mesleğe başlamış olması ve bu konuda çocukluktan gelen bir deneyim ve tecrübesinin bulunmasından kaynaklandığını göreceksiniz. Çocuğunuzda oyunculuk gibi bir yeteneğin olmasına gerek olmadığını tekrar vurgulamak isteriz. Çocuk yaşta kazanılan deneyim ve tecrübe çocuğunuzda bir yeteneğin ortaya çıkmasına neden olacak ve başarılı bir oyuncu olmasının önü açılacaktır.

Televizyon dünyasında çocuklar büyük bir önem kaplamaktadırlar. Hem seyirciler açısından seyir zevkinin artmasına hem senaryonun gerçekçiliğini ve reel dünyanın içerisinden bir parça olmasına hem de yapımcıların bu çocuk oyuncularından iyi bir geri dönüş almalarından dolayı büyük bir önem kazanmaktadırlar. Ayrıca ileride oldukça başarılı oyuncuların eksikliğinin yaşanmaması adına da çocuk oyuncuların şimdiden yetiştirilip geleceğin iyi oyuncuları olabilmeleri için de büyük bir önem taşımaktadır. Çocuk oyuncuların kazandırılmasını ise ve bu gereksinimi sağlayan en önemli etken ise cast ajanslarıdır. Yapım şirketleri ve proje sahipleri çocuk oyuncu temininde oldukça zorluk yaşamalarından dolayı cast ajansları bu oyuncuların kazandırılmasını ve bu temini karşılanması adına büyük çalışmalar yapmaktadırlar. Cast ajans başvurularının geçerliği için 18 yaşından küçük olmamak gerektiğinden dolayı da bu başvuruları çocukların ebeveynlerinin yapmaları gerekmektedir. Ayrıca bu çocukların tüm hak ve özgürlükleri de sözleşmelerce korunmakta ve büyük bir önem verilmektedir.

Kanunen de çocukların bu sektörde korunmaları sağlanmış ve eğitim öğretim hayatlarını ve gelişim süreçlerinde olumsuz sonuçların doğmaması adına hem proje sahipleri hem devlet hem de aile fertleri bu önlemleri almaktadırlar. Bu nedenle çocuklarınızın oyuncu olmasını gönül rahatlığıyla ve oldukça kolay yol olan cast ajanslarıyla sağlayabilir ve çocuğunuzun geleceğinde parlak adımlar ve aydınlık yollar oluşturabilirsiniz. Çocukların televizyon sektöründe bu derece büyük bir öneme sahip olmasının en büyük neden de geleceğin yetişkinlerinin kendileri olmasından kaynaklanmaktadır.

 

Kaynak: